pondělí 16. listopadu 2009

Prazdroj vyhrál na Budvarem . . .

Dobrý den, přeji Všem věrným čtenářům naších stránek . . . Tak zase po roce se jelo na volejbal do Plzně. Dvě pivní města si to rozdala o nadvládu nad světem lahodného moku. Jak je z názvu asi jasné, nedopadlo to zrovna nejlépe, ale řekl bych, že Bídám je to celkem jedno, jelikož Bídy jedou na jiných mocích, než fanouškové :-)
Tak aby jsme to všechno shrnuli, tak vše začalo v pátek ( co mají někteří blázní svátek ) a ještě k tomu 13!!! Bohužel nikdo nedbal na toto "krásné" datum a vyrazilo se za volejbalem. Už příjezd byl celkem zajímavý. My, jako torzo fanoušků ( no, torzo jsem asi přehnal, tak přijeli 2/3 fanoušků ), jsme dorazili z předstihem a už jsme čekali jen na "slavnostní" příjezd Bíd. Jenže, Bídy pořád nikde a dorazili až po 17 hodině ( mělo se začínat v 18 hod ), což bylo trochu pozdě :-) Bohužel, to hezké datum zafungovalo, jelikož Bídy nepřijeli velkým autíčkem, ale více menšíma, už ani nevím proč ( sice mi to říkali, ale má děravá hlava to nějak zapomněla :-) ).Podle instrukcí jedné Bídy, jsem čekali před halou, kde se hrálo i minulí rok. Ale po příjezdu trenéra bylo oznámeno, že se hraje jinde a než jsme se stačili vybalit ( z auta ), jako fanoušci, tak všechny Bídy byly už pryč. ( Nevím, proč se někdo musel ještě malovat, viď Petře :-) ) Ha, a co teď? Tak pro všeobecné veselí, jsme museli volat Bídám, kam nám vlastně utekli . . . Prostě Pražáci přijeli do jiného města a hned se ztratí . . . prostě blbci . . . Po krátkém hledání se všichni našli a mohlo se začít hrát a fandit a užívat si večer krásným sportem.
Bohužel, tohle všechno byla jen krásná představa. Jelikož, Bídy neuposlechli některé své vlastní i nevlastní rady o DDD a od toho se to odvíjelo. Sice v začátku prvního setu to ještě nevypadalo tak špatně, ale po přehoupnutí bodů přes desítku odešli všechny Bídy na kafíčko nebo usnuli na palubovce. Na co sáhli, to jim nešlo. Když se nepodá, tak to prostě nejde. Když se nepřijme tak taky ne a to ostatní se tím tak nabalilo. Bídy, to se nesmí uhýbat před míči! Prostě, hodně špatný večer. A to když se do podání opřela kapitánka Plzně, tak bylo hotovo, ve druhém setu si dala sérii deseti podání v řadě a mohlo se jít domu. Ve třetím setu se to trochu zvedlo a víc jak 19 bodů se prostě nedokázalo udolat. Takže po výsledku 3:0 (16,14,19) pro domácí se mohlo balit a čekat na zítřejší utkání a čekat, že to snad bude lepší.
Ještě, když odbočím k fanouškům, tak jsme si tam připadali jako v domově důchodců. Sedli si vedle nás a vražedně na nás začali koukat, když jsme začali "trošičku" bubnovat. Petr měl na ně dobrou hlášku, že jsou stejně hluchý, tak ať si vypnout ty naslouchátka :-) A druhá věc, co nás pobavila, aby jsme tu tragédii trochu odlehčili, byla jejich hláška, proč fandíme jejich Slavii . . . A jestli víme, že oba týmy jsou Slavie. S tím bych trochu nesouhlasil, protože naše Slavie je jenom jedna!!! Naštěstí naše Bídy prohráli a tak jsem zase vyvázli bez újmy na zdraví, děkujeme :-)
Bohužel, to ještě nebyl vydařeného večera konec. Při přejezdu do prostorů ubytování se udělalo pár dopravních přestupků ( tentokrát jsem v tom nevině ) a dělalo se kolečko i tam, kde nebyl kruháč :-) Naštěstí jsem dorazili v pořádku a mohlo se jít bydlet ( ještě jednou děkujeme za zajištěné ubytování, kupodivu to myslím, jak je to napsané, aby zase někdo nerejpal ). Bídy byly ubytované v malých pokojíčkách, kde to fakt smrdělo ( a ne od nich ) v podstatě vedle sebe ( ve třetím patře ), ale co čekalo na fanoušky, to byla fakt sranda. Už na recepci říkali, že máme "Izolaci" ( o tři patra níže než Bídy ), přišlo nám to vtipné a nevěnovali jsem tomu moc pozornost, protože ta recepční byla nějaká divná ( a to netočila ani pivo ). Už jenom hledání našeho pokoje byla dost makačka:
1. na chodbě nesvítilo světlo, takže jsem šli cca 50 metru tmou s koukali na čísla pokojů
2. na této chodbě náš pokoj nebyl, tak jsem šli dále
3. čekali nás jedny skleněné dveře a za nimi? chvilka napětí . . . výtah, schody a další skleněné dveře
4. po otevření druhých dveří jsme našli konečně označené dveře, stejné označení jako na klíči 010/2 ( už tohle bylo podivné )
5. a ta divná recepční měla pravdu na dveřích byla červená cedulka a na ní napsáno "IZOLACE"
Tak co, vlezli by jste tam? Sebrali jsem všechnu odvahu a vešli . . . Naštěstí, to byl pokoj asi tak tak 2x vetší než měli Bídy a navíc jsme tam měli i křesla a další blbosti, jako lampičky, umyvadlo atd. . Sice jsme měli toalety hned u pokoje, ale na nich bylo napsáno " Jen pro personál", myslíte, že jsem uposlechly :-))) . . . Po ubytování jsme zašli hledat něco ke snědku. Byl to celkem porod, jelikož ta divná recepční ( už zase ) vysvětlovala cestu asi takhle: to musíte kolem těch světel dolů a tam se nějak vymotáte . . . ( to nešlo ) Radši jsme se zeptali nějakého místního občana na cestu. Poslal nás do nějaké sportovní pivnice, kde i nekuřák vykouřil na jeden nádech krabičku startek . . . Tak to nešlo . . . Nakonec po chvilce bloudění a znovu optání jiného místního občana, kterého Bídy ani neviděli ( asi jsme měl vidění z hladu a byl to sám Ježíš, ne, to je blbost . . . ) jsem konečně dorazili do pizzerky. Když nás viděl kuchař, tak pronesl něco nepublikovaného, jelikož měl za chvilku padla. Naštěstí to s námi vydržel a musím ho pochválit, že to stíhal uvařit celkem rychle. Obsluha byla super a ostatní hosti měli o zábavu postaráno. Teda, pobavil mě jeden, co nás z Petrem nazval nejdříve jako trenéry a pak jako masery . . . to už jsme se málem smíchy válel po zemi. Aspoň už vím, co je to "Pikador" ( teda, doufám, že jsem to napsal dobře ). Dále, už ten večer popisovat nebudu, jelikož už bylo po desáté a všichni šli samozřejmě spinkat :-) . . .
Sakra, nějak jsem se rozepsal, asi jako Váš novinář v místním plátku :-) O sobotním zápase bych mohl napsat podstatě to samé, jako o tom pátečním. Menší zdržení kvůli předchozímu zápasu na pohodě vůbec nepřidá a to se mělo začínat až od 12 hod, takže se začínalo ještě později. Ale abych nebyl tak ošklivý, tak je pravda, že Bídy se trochu zvedli a rvali se o každý míč. Když už to vypadalo, že by i nějaké sety mohli vyhrát, nebo dokonce Plzeň porazit, tak začal úřadovat rozhodčí a i když měl brýle, tak neviděl vůbec nic a nebo viděl to, co se vůbec nestalo. Řekl bych, že takhle viditelné nadržování domácímu týmu, by mělo být trestné. Tohle byla fakt síla! Jak už asi tušíte, tak Bídy dostali na zadek i po druhé výsledkem 3:0 (21,18,24) pro domácí. Naštěstí to není 4:0 :-)
Takže po pár kolech Bídy spadli ze třetího na páté místo, což je velká škoda a ještě vetší, že mají na to, aby třetí byly! V tomto kole se stali ještě dvě zásadní věci a to: Střešovice poprvé prohráli a to rovnou 3:0 ( doma?!?!?! )a že zrovna ze Žižkovem??? A druhá věc o trochu smutnější, že Bedřichov dokázal uhrát jenom 6 bodů v jednom setu, nechápu???
Nebojte, už budu končit, jen se chci zastavit nad jednou věci, která se k nám, fanouškům dostala. Moc jsme jí nepochopili a jsme z ní celkem překvapený. Prý Žižkov a Střešovice o nás roznáší, že máme sprostý fanoušky??? Tohle bych po někom zasvěceným prosil vysvětlit?
PS: Už jsme konečně pochopili na co jsou fanouškové . . . Jako taxikáři do Prahy, jeli jsem do Plzně dva a vraceli se čtyři . . . :-)))))
Tak se mějte všichni krásně a doufám, že jste u tohoto výtvoru neusnuli a moc se nenudili . . . Pá pá

5 komentářů:

  1. ...nikdo nedbal na toto ""krasné datum... a co já??? :D...jinak opět moc pěkný članek...mám z toho rozporuplné pocity, že jsem nejel...obzvlaště pak v časti, kde popisuješ jak ste se ubytovávali na IZOLACI:D Je vidět, že je ti tato práce prostě souzená a stále více si opravdu říkáš o to, že to budeš psát už pořád ... skoro bych řekl, že už sis o to řekl:p

    OdpovědětVymazat
  2. ee . . . kdybych to psal pořád já, tak to bude pěkná nuda, je dobře se nějak střídáme, každý tomu dává svůj styl . . . opravdu je škoda, že si nebyl, ale příště si to vynahradíš . . .

    OdpovědětVymazat
  3. tak zbyndo uz se pripravujes na pozici sefredaktora ? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ha ha ha . . . to bych se musel naučit česky a to u mě moc nehrozí . . .

    OdpovědětVymazat