čtvrtek 11. března 2010

Návrat ztraceného syna . . .


Dobrý ráno, poledne či večer . . . Tak po dlouhých měsících neúčasti fanoušků na zápasech našich Bíd, jsem se konečně rozhodli dorazit. A řekl bych, že čekání se vyplatilo, protože se k nám přidal náš ztracený syn, kamarád, přítel no prostě magor jako my. Líbil se mi názor Kami, že Pražáci musí jezdit do ČB aby se vůbec sešli ( a měla pravdu, dlouho jsme se nesešli v této sestavě ). Určitě ho všichni znáte a nemusím ho představovat, ale pro ty co ho neznají. Jmenuje se Michal, ale nikdo mu neřekne jinak než Majkl ( dříve měl přezdívku "Kaštánek", ale to se mu nějak nelíbilo ). Fakt nechápu proč :-))) No, ale proč jsme vlastně tady a proč jsme jeli do ČB. Čekali nás velké události, za prvé zápas Bíd proti Brnu a za druhé Ples.
Začneme popořadě. Nejdříve zápas proti Brnu. Konečně si někdo v ČB uvědomil jaké velikosti Bídy jsou a hrálo se ve velké volejbalové hala ( extraligová hala Jihostroje ). Škoda jen, že fanoušků moc nedorazilo ( asi 10 ), ale mi čtyři jsme vydali za celou halu. Teda pardon, vlastně nás bylo pět! Připojil se k nám Jirka ( přítel jedné z Bíd, pro jistotu jméno Dity vynechám :-) ) a kupodivu se rychle chytil. Taky aby ne, když je to Pražák jako my a dokonce bydlí kousek od nás. Ještě pozastavení k účasti fanoušků. Myslím si, že hráči Jihostroje mohli Bídy přijít podpořit, když Bídy chodí na jejich zápasy. Škoda, mohla být sranda. Ale už bych se mohl dostat k volejbalu. Naštěstí Brnu přijely hráčky, které jsou na soupisce až kolem 40 místa a ještě jenom v sedmi hráčkách. Takže se čekalo pohodové vítězství Bíd. Naštěstí očekávání se naplnilo a Bídy neměly vůbec žádný problém tento dorost z Brna porazit. Kupodivu se naučily Bídy i podávat, přímat a nahrávat ( v rámci mezí ) takže to šlo dobře. Takže po výhře 3:0 ( 18,21,21 ) se Bídy posunuly na druhé ( vlastně osmé ) místo v tabulce a mají ve svých rukách, aby se posunuly na místo první. Jelikož první Nusle mají o zápas více, ale o prohraný zápas, takže teď stačí dvě výhry a jsou PRVNÍ ( sedmé )!!!! Musím se zastavit i nad střídáním v druhém setu, když za stavu 18:13 pro Bídy, trenér vystřídal skoro všechny hráčky na hřišti. Zajímavý tah, ale vyšel a všechny Bídy si aspoň zahráli a podepsali se pod vítězství. KOnečně po letech dokázaly Bídy vyhrát i druhý set a to se rovná zázraku :-) Na konec chci vzdát holt mojí paličce, která to po dlouhé odmlce nezvládla a jsou z ní už jenom třísky. Pozdravuj řehtačku ve volejbalovým nebi . . .
A teď nás čekala druhá výzva a tou byl tradiční a všemi opěvovaný PLES. Už se taky bojíte, kdo koho pošlapal, kdo šel volat do Austrálie nebo něco podobného? Nebojte, nic takového se naštěstí nestalo, teda o tom aspoň nevím. Tentokrát to proběhlo vše v pořádku a nikdo nepřišel k úhoně ( nepočítám opičky druhý den a špatné volby postele :-) ). Musím pochválit všechny Bídy, jelikož jim to všem neskutečně slušelo ( teda, když se Veru převlíkla z oděvu na vandr do krásné a slušivé sukně :-) ) a nejradši bych naše Bídy přejmenoval na Navoněný Krásný Bídy. Rozebírat co se stalo či nestalo na plesu nebudu. Buď jste tam byli a nebo máte smůlu :-) Ale jedno poučení pro příště. Pokud Vám někdo dává lístky, vemte si je radši hned, nebo budete čekat hodinu před vchodem, jak socka, než se ten dotyčný ( dotyčná ) dopotácí z domácího nasávání :-) Jinak moc děkuji Báře za ochotu vrátit se se mnou z plesu pro zapomenutou peněženku, kterou jsem měl v jiné kapse. Prostě blbec!!! Za to přezouvání se ještě jednou omlouvám a doufám, že jsem to na baru zpravili :-) A Kamísku, doufám, že si ty boty nakonec našla, i když vůbec nevíš, že si je hledala a jestli si s nima dorazila domů :-)))
Pár perliček na závěr. Přijít druhý den do hospody na oběd a pozdravit "Dobrý večer", když bylo kolem poledne, je celkem odvážný, ale opravit se a říct "Dobrý ráno" :-))) Tak to se divím, že nás nevyhodili. Ale pěkně se nám pomstili, neměli česnečku!!!! Tak jsme si dali zeleninovou a chudák Petr si dal jednu lžíci a šel vrhnout šavli, ale pak jí dojedl, do teď to nechápu???
Na závěr chci hodně poděkovat Ditě, Veru, Báře a její mamince, že nás u sebe nechali přespat a moc dobře se o nás postarali. DĚKUJEME!!! ( I když někteří toho moc nenaspali, když dorazili kolem půl sedmé ráno :-) )

3 komentáře:

  1. PS: Fotky předám dneska Petrovi, aby je tu mohl vyvěsit . . .

    OdpovědětVymazat
  2. Zbyňku, moc pěkný článek. Musím uznat, že si adeptem na vítězství v kategorii o nejlepšího pisatele navoněných článků :-)
    Veru......a tedy "dobrý večer":-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ooooo, velice děkuji . . . ale, pokud by taková kategorie byla, tak by těch adeptu bylo daleko více . . . Hlavní je, že jsem někdo napíše a že jsem všichni chodíme :-)

    OdpovědětVymazat