pondělí 27. dubna 2009

KVALIFIKACE: Č.BUDĚJOVICE-NUSLE

Sdělení, změny termínů

- vítězem se stává družstvo VŠSK Slávia PF České Budějovice, které postupuje do
kvalifikace o postup do 1.ligy žen
- družstvo TJ Sokol Dobřichovice bude pořádat kvalifikaci o postup do 2.ligy žen
- družstvo TJ Baník Most sestupuje do příslušného krajského přeboru

Č.Budějovice – Nusle 3:0 (18,16,20)

První zápas, který měl mnohé napovědět o dalším vývoji v kvalifikaci, se hrál na domácí půdě. Nusle dvakrát prohrály s Brnem, takže bylo jasné, že v případě našeho vítězství by se ligová vrata pootevřela. Velikým pozitivem pro naše holky bylo domácí prostředí a diváci, kteří se dostavili. Bohužel jsme však nebyli kompletní a ze tří blokařek nám chyběli dvě, což se zdálo být klíčové. Patrná byla zpočátku i veliká nervozita holek. Domácí publikum, kvalita soupeře působícího v 1.lize , možnost jeho porážky a otevření oněch pomylsných dveří, nezklamat, to vše na ně působilo.

Výsledek byl však pro Nusle zdrcující. Ve všech činnostech byly hořší. Hra středových hráček nebyla žádná, jejich hra byla málo pestrá a smečující hráčky se z kůlu nebo  z handy nemohly prosadit.
Co postrádal tým soupeřek, to bylo k vidění u našich holek.
Bojovnost – holky dokázaly zvednout zdánlivě ztracené míče.
Účinnost – jasně se prosazovaly z kůlu a handy a v souboji 1x1 dominovaly.
Pestrost – naše náhra byla výrazně lepší.
Obrana – hra v poli byla výborná.
Blok – dost míčů holky dokázaly zablokovat či nadrazit.
Jedinou „ vadou na kráse“ se zdálo podání - tzn. nekazit podání po přerušení hry a udržet servis.
Motivace – syrové maso.

Nusle mě svojí hrou velice překvapily. Domníval jsem se, že zkušenost z vyšší soutěže jim dá „něco víc“ , než předváděly ve II. lize , ale nestalo se tak.
Bídy musím pochválit jako celek - podaly krásný výkon, který se musel
líbit všem sedícím v ochoze.

Nusle – Č Budějovice 2:3 (-24,15,-21,18,-14)

Do druhého zápasu jsme jeli s vědomím, že nám stačí uhrát jediný set a bude to doma. Ten poslední krůček se zdál být však nejtěžší, což se málem potvrdilo. V prostředí zcela odlišném než u nás doma, jsme nastoupili již s oběma blokařkami. Hned v úvodu nám však zatrnulo, Dita nohou otestovala , jak má Zuzka tvrdou lebku . Naštěstí nejsou holky žádné chudinky a otřepaly se. Ikdyž mi bylo opravdu úzko. Nusle potvrdily, že se nehodlají vzdát a bojovaly. Zpřesnily a hlavně zrychlily hru, což bylo znát. Přesto jsme však dokázali vybojovat první set v náš prospěch a BYLO TO TAM. Druhá sada byla ve znamení uvolnění, které se projevilo i na stavu. Zbytek utkání pak připomínal trochu vlnění. Jednou nahoře, pak dole. Konec však holky uhrály do vítězného konce.
HP

2 komentáře:

  1. Super článek, trenére. Je dobré vidět zápasy i s jiného úhlu, tedy toho trenérského.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pekne napsany. Kdyz to ctu je to jako bych se vratil v case a zazival tu samou euforii z vitezstvi.Holky opet nezklamali a pripravili i horke chvilky pro fanousky:D

    OdpovědětVymazat