středa 22. dubna 2009

Novinkami protkaný víkend

Je až k nevíře kolik novinek lze posbírat za jeden jediný víkend. Lepe řečeno za necelých cca 30 hodin.

Bídám se otevřely dveře do 1.ligy výkonem podle kterého by se mohli psát i knihy. Po sobotním zapase, kdy nedaly Nuslím ani jeden set jim v neděli postačilo na jasný postup vyhrát v Praze už jen jediný. Podle toho pak také vypadaly první dva sety onoho dne. První, po velké přetahované, nakonec Bídy v poměru 24: 26 urvaly ve svůj prospěch. V návalu emocí z postupu pak druhý set odevzdaly v poměru 25: 15. Zbytek zápasu pak už šel v podobném rytmu dále. Třetí set skončil opět ve prospěch Bíd a čtvrtý ve prospěch Nuslí. Nastal tie-break a vzpomínka na zápas s Bohemians. Závěr zápasu nabídnul opět infarktové okamžiky ale výhra Bíd 14: 16 byla jen stvrzením, že do první ligy patří.

Samotný funclub s novinkami také neotálel a na velmi důležitý dvojzápas s Nuslemi se připravil víc než obstojně. Dorazil s posilou se kterou asi nejvíce zaskočil soupeřky při prvním vzájemném zapase. Když se českobudějovickou halou rozezněly tony nově nabytého pokladu Bídných fanoušků, byly cítit jisté mírné vibrace z míst, kde se nacházely soupeřky. Letmé údery do bubínku způsobily nervozitu a rozklepaná kolena protihráček. Nově nabytou zbraň ještě navíc okořenili přidáním nových pokřiků, které se obzvláště osvědčily ve chvíli, kdy bylo potřeba dohnat Bídy k lepším výsledkům. S těmito pokřiky a srdce rvoucími údery do bubnu pomohli Bídám opět k vítězství.

Nejen postupem do 1.ligy však tento víkend překvapil. Atypická konstelace hvězd na přelomu soboty s nedělí způsobila neúměrně vysokou četnost kontaktů hlavy s jinými předměty. Prvotní projevy byly zaznamenány již v sobotních večerních hodinách, kdy do sebe neúměrně často narážely dvě hlavy. Další aktivity již nebyly tak patrné. Druhý den pak velkou pozornost a rozruch způsobil kontakt další hlavy s neidentifikovatelným létajícím předmětem (neboli UFO), který po určitém čase narazil i do jiné hlavy. Poté bez ostychu zmizel směrem na Sever. Poslední dochovaný záznam je z doby, kdy se hrál zápas v Nuslích. Kontakt nastal na hřišti, kdy se setkala hlava s kolenem. Poté již žádné další aktivity nebyly evidovány.

V patek tak ještě hlavní heslo pro kvalifikaci znělo „I v době krize chceme Bídy v 1.lize“. Po víkendovém dvojzápase jej hrdě můžeme přejmenovat na nové. A to „V době krize máme Bídy v 1.lize“.

4 komentáře:

  1. Honzí,ty jsi střevo:-)!!!!!Samozřejmě myslím umělecké:-):-)!!!! Parádní článek!!!!!!Moc děkuji za shrnutí tohoto důležitého víkendu!!! Kamča

    OdpovědětVymazat
  2. Honzí, tak jsi to nakonec dokázal, jsi tak šikovný i když, teď jsi asi dost vyčerpaný po tak heroickým výkonu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jedna věc se musí připomenout! A to, že Nuslím nepomohli ani unfair fanoušci, kteří neměli vychování. No prostě Pražáci . . . PS: Není Pražák jako Pražák!

    OdpovědětVymazat
  4. jj...na to sem zapomenul..dekuji za pripominku;) ... vycerpanosti uz trpim dlouho dobe ale vcera byla prizniva konstelace hvezd :D :D :D...vtipny bylo ze sem to sepsal relativne rychle ku pomeru jak sem to sem dlouho vkladal ... na to uz nezbyla sila ... trvalo mi to asi tak 3 hodiny :D :D :D

    OdpovědětVymazat