pondělí 19. října 2009

Dva "úspěšné" víkendy . . .


Lidičky, tak se zase hlásím o slovo, jelikož nikdo jiný to asi neudělá :-(
Nejdříve musím připomenout domácí drama z Plzní, na kterým jsme jako fanouškové nebyli. Bídy dokázali v domácím dvojzápase vydolovat první vítězství. Zase nám všechno uteklo :-( V pátečním zápase dokázali po úmorném průběhu, ale určitě po skvělém výkonu, vyhrát 3:2 ( 28, -24, -15, 19, 11 ) nad týmem, který je momentálně druhý v tabulce. Sobotní zápas už nebyl tak úspěšný a je na něm vidět, že to Bídy nějak "prospaly" :-) Sice dokázaly vyhrát první set, ale pak evidentně odešli na kafíčko a prohrály 1:3 ( 25, -22, -19, -22 ). Je to škoda, ale první vítězství se počítá.
A teď k tomu, kde jsme my, jako fanouškové, nemohli chybět. A to dvojzápas v Praze, v Nuslích. Tam už to velmi dobře známe, jelikož Bídy dokázali Nusle B porazit při kvalifikaci do první ligy. Teď nás, ale čekal daleko těší soupeř, Nusle A. Musím potvrdit, že na Nuslích se toho moc nezměnilo, stařičká sokolovna sotva stála a zima byla převeliká. Takže jak Bídy tak i fanouškové museli ze sebe vydat všechno, aby se aspoň trošičku zahřáli. Teda, my jsme měli trochu výhodu v lahodném moku :-) Předem chci poděkovat posile ve fandění a to bývalé hráčce přezdívané Škubánek, která se zdatně zapojila při fandění. Zase jako fanouškové jsme byli v tvrdé menšině, ale naše hlasivky a "bubínky" dokázali udělat ze zápasu domácí prostředí. Domácí fanouškové byli ze začátku nějaký zaskočený, ale dokázali se trochu probudit. Někteří vypadali na infarkt a jiný si pomáhali flaškami, jelikož přišli dost nepřipravený. Musím odbočit, ale že je to první liga, tak fandění bohužel není žádné a my jsme výjimka, že na nás koukají jak na magory :-) Jsme za to rádi a rádi jim ukážeme jak se to dělá :-) Ještě bych rád přivítal další nové hračky Bíd, které bohužel nebyly přestaveny ani zapity, tak nemohu pojmenovat abych to nezblbnul a někoho neurazil. Musím přiznat, že posila to je a dokázali ukázat, že do kádru patří. A teď k zápasu, kde Bídy velice bojovali a předváděli úžasný volejbal, na který byla radost se dívat. I když Bídy dělali co se dalo první páteční zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce a prohráli 3:2 ( -19, 15, -23 ,26 ,12 ). Teda, nesou na tom velkou vinu rozhodčí, kteří si zapomněli brýle a místní zapisovatelka, která místo sledování zápasu kecala s ostatníma a dvakrát připsala body blbě a nebo je nepřipsala vůbec. A další okolnost proč se nemohlo vyhrát byl fakt, že jeden z fanoušku zapomněl přinést Uršulku . . . :-( Prostě ten večer bylo všechno špatně. Vygradovalo to večer po zápase, kdy místní výborná restaurace měla plno a tím pádem i večeře byla v tahu. Zašli jsme teda do druhého zařízení, to nemohu popsat jako restaurace, kde vařili jenom do desíti. I když jsme přišli v cca 21:45, tak kuchař už nevařil a jediného čeho se nám dostalo po několika prosbách, byla polívka. A to jsme nevěděli do čeho jdeme . . . Polívka byla sice dobrá, ale bylo jí tak na ušpinění lžíce a spíše to bříška rozdráždilo, než že by pomohlo . . . Prostě povedený večer . . .
V sobotu nás čekal druhý zápas a tentokrát už s námi byla i Uršulka, takže výhra se dala očekávat. Domácí fanouškové přišli v daleko menší míře, takže teď už to byl čistě domácí zápas. Potom co dorazili ještě další fanouškové Bíd, zdravíme, už museli Bídy vyhrát. Tentokrát už i rozhodčí byli spravedlivý a věděli jak se správně píská. Takže Bídy po vyrovnaném průběhu a výborném volejbalu dokázali vyhrát 2:3 ( 22, -17, 19, -22, -11). Sice některé zákroky nikdo nepochopil, ale podařilo se. A první vítěství na hřišti soupeře bylo na světě. SUPER!!! Moc gratulujeme . . . Je vidět, že i trenéři začali pracovat naplno a za to jim velice děkujeme :-) A jelikož jsou za námi první tři týmy z čela tabulky, tak teď už bude jenom dobře :-)))
PS: Prosím, jednoho z fanoušků, aby přestal sýčkovat, jinak to nikdy nedopadne dobře :-)))

11 komentářů:

  1. My by jsme se i chopili iniciativy, ale nejak jsem se dneska ani nezastavil na ranni kafe a to uz je co rici :D Jinak ... Zbyndo nespletl jsi si povolani ? :) ( videl bych te nekde v redakci ). S patecnim shrnutim vrele souhlasim ... proste to bylo cele na ... ( doplnte si slovo dle libosti ), i kdyz Bidy meli velikou sanci na uspeni i v tom patecnim zapase ale chybelo nam trochu toho stesti. PS: nerikal bych druha ale druhotna "restaurace", pote co tam clovek nekurak vstoupi a nez se dostane do nekurackeho prostredi ma za sebou nadychano tak 5 krabicek tech nejhnusnejsich cigaret. Holt priste musime hledat trochu lepe i za cenu ze se pujde o kus dal.

    OdpovědětVymazat
  2. DSI: Až na to změnu zaměstnání s tebou plně souhlasím . . . :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. čus kluci, souhlas s vámi a článkem. Páteční prohru vám házím na hrb-kde byla sakra Uršula??:-):-)!!!!!!
    Sobotní výhru jste dostali za odměnu za výdrž ve fandění i když to ve čtvrtém setu vypadalo spíš na bílý ručník!
    Za sebe bych chtěla moc poděkovat všem holkám, které do zápasy průběžně zasahovaly z lavičky. Skvěle jste všechny pomohly a celé to zvedly!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jak v pátek tak i v sobotu byl čtvrtý set opravdu dramatický . . . V pátek nedotáhnout slibné vedení :-( a v sobotu vyhrát i přes průběžný stav 2:11 a 6:15 :-) fakt super . . . klobouk dolů . . .

    OdpovědětVymazat
  5. Zbynďo, moc děkuji za shrnutí celého dění v Praze. I když jsem tam nebyla, po přečtení tvého přímo novinového článku, jsem plně v obraze. Myslím, že místní sportovní novinář Luděk Švejcar, by se měl od tebe učit a doplnit slovní zásobu:-)Moc děkuji, jste skvělí a holky ještě lepší. Bídám třikrát hurá: Hurá, hurá, hurá!
    Veru

    OdpovědětVymazat
  6. Veru: moc díky za komplimenty, začínám se červenat . . . i když nevím o kom mluvíš ( Luděk Švancara ) myslím si, že každý má větší slovní zásobu než já . . . :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Čus Kami,vidíš jak jsi se dostala ve čtvrtým setu zase do hry.Už jsem myslel,že se v tobě zklamu a nezvládneš to.Super!!!Ziťák

    OdpovědětVymazat
  8. Čus Zituš, neni snadny rozdejchat prohranej set, kdy to ke mě ze 6-ti míčů 4x ani nedoletí, pak si poslechnout za poslední míč,že hra středem je úplně špatně a od smečařky,že jí to málo dávám......Došly mi síly, fyzické i morální.Naštěstí mi holky bojovností dodaly chybějící energii.

    OdpovědětVymazat
  9. Cus Kamíku, promiň, netušila sem, že tě ta moje hláška tak vykolejila:((( už budu sticha, jo? :) Zelí

    OdpovědětVymazat
  10. Zelíčko, nebuď ticho, já si to kolikrát vůbec neuvědomím a potřebuju to slyšet.....na Nuslích se toho ale prostě sešlo moc dohromady:-)

    OdpovědětVymazat